بشر از دیرباز در آرزوی سفر به فضا و سکونت در سیاره ای به جز زمین بود. داستان های علمی- تخیلی فراوانی با این موضوع در سده های اخیر نگارش شده است، اما این داستان ها تا چه حد امکان دارد به واقعیت بپیوندد؟
در سه دهه اخیر، از 1990 به بعد، توانایی ابزارهای رصدی بشر به حدی رسیده است که بتواند سیاراتی که پیرامون دیگر ستارگان می چرخند را رصد و مشاهده کند. و امروزه روز به روز به تعداد سیاراتی که پیرامون ستارگان دیگر در کهکشان راه شیری گردش می کنند افزوده می شود.
منظومه شمسی ما متشکل از 8 سیاره، 6 سیاره کوتوله و هزاران سیارک و شهابواره و دنباله دار است. اما ستارگان دیگر در کهکشان راه شیری نیز تنها نیستند، بسیاری از انها دارای سیارات خاکی یا گازی هستند و روز به روز تعداد بیشتری از سیارات منظومه های دیگر کشف می شود. به این سیارات، سیارات فراخورشیدی می گویند، بدین معنی که سیاره ای که به دور خورشید چرخش نمی کند و به دور ستارگان دیگر در حال گردش است.
دراین کارگاه قصد داریم در ابتدا تاریخچه ای از کشف سیارات فراخورشیدی را مرور کنیم و در ادامه به سراغ روش های کشف و آشکارسازی آنها برویم و در نهایت، به سراغ تئوری ها و مدل های سیستم های سیاره ای خواهیم رفت و مقایسه ای می کنیم بین مدل های تئوری و مورد هایی که رصد شده اند.
برنامه آموزشی:
- تاریخچه کشف سیارات فراخورشیدی
- معرفی روش های کشف فراخورشیدی ها
- نمونه هایی از داده های رصدی در روش های مختلف کشف
- مدل های تئوری برای شکل گیری منظومه شمسی
- شکل گیری سیارات در سیستم های ستاره ای
- پارامترهای موثر درشکل گیری سیارات
- آشنای با دیتا بیس های آزاد برای استفاده عموم علاقمندان
- معرفی پروژه های علوم شهروندی با موضوع فراخورشیدی ها
مدرس دوره:
محمد حسین طالع زاده، کارشناسی فیزیک و کارشناسی ارشد اخترفیزیک از مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه.
منجم آماتور و مدرس نجوم، مدرس برگزیده آزمون متمرکز ارزیابی مدرسان نجوم ایران، عضو گروه سیارات فراخورشیدی یوسرن
گواهی دوره:
به شرکت کنندگان در دوره آموزشی سیارات فراخورشیدی در انتهای دوره گواهی شرکت در دوره از طرف انجمن نجوم ایران اهدا می گردد.
با عضویت در انجمن نجوم ایران، از 10% تخفیف «ویژه اعضای انجمن نجوم ایران» بهره مند شوید.
مدت زمان دوره:
6 ساعت (سه جلسه 2 ساعته)
علاقه مندان جهت ثبت نام به لینک زیر مراجعه نمایند: